søndag 15. mars 2009

Edelkonfekt

Dette er en oppskrift mor fikk av en tante og vi har laget dem til jul hvert år. Vi kaller dem Edelkonfekt, men nå til dags vil kanskje noen kalle dem Maryland Cookies.

Deig

360 gr Melange margarin
360 gr sukker
400 gr hvetemel
3 egg
2 ts bakepulver
200 gr mandler
2 plater Dronningsjokolade

Rør maragrin og sukker hvitt (miksmaster). Sikt hvetemel og bakepulver sammen.
Ta 1 egg og 1/3 av melet i smørblandingen og rør. Fortsett så med 1 egg, 1/3 mel, 1 egg, 1/3 mel.
Deretter tar du oppi (håndhakkede) hakkede mandler og håndhakket Dronningsjokolade, nam nam store biter.

Bruk to spiseskjeer til å sette på plata, deigen er ganske kompakt. Det pleier å være best med 3 x 4 på én stekeplate, altså 12 per gang, for kakene flyter jo utover. Bruk bakepapir.

Stekes på ca 175 grader i 8-9 minutter eller til de er litt gylne på kanten.

Jeg pleier å lage dobbel porsjon av disse til jul og jeg tar gjerne litt mer sjokolade og litt mindre mandler enn hva oppskriften sier :-).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar